Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

San Luis World Championship
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 10:53 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wynik rankingowy Topałowa - 2890 daje mu ranking 2806 na następnej liście FIDE (oczywiście jeśli do tego czasu nie straci punktów) Wynik +7 pozwoliłby mu wyprzedzić Kasparowa, wystarczyło wygrać w ostatniej rundzie z Polgar. Ona była kompletnie bez formy, on miał zapewniony tytuł bez względu na wynik - a mimo to nawet nie spróbował. Dlaczego? Ano pewnie dlatego że mu to wisiało - nie ma mentalności kurnikowej Smile

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 11:07 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Ona była kompletnie bez formy, on miał zapewniony tytuł bez względu na wynik - a mimo to nawet nie spróbował. Dlaczego? Ano pewnie dlatego że mu to wisiało - nie ma mentalności kurnikowej Smile

Short w relacji z ostatniej rundy na Chessbase.com pisał o rozkojarzeniu Topałowa i jego remisowym nastroju:

Lunchtime: Veselin let slip that he would “try” to make a draw today with White against the tail-ender, Judit Polgar. This did not surprise me greatly. I expected that by securing victory with a round to spare either he would feel liberated to harry his prey, or he would be incapacitated by the emotional tsunami. It was the latter apparently.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

K_M_K
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 9:09 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No tak, i co dalej z unifikacją? Na stronie ChessBase przeczytałem, że Kramnik wyraził chęć zagrania z Topałowem o wszystko, a Weselin odmówił zasłaniając się różnicą w punktacji ELO i wynikającej z tego różnicy w poziomie gry. Jak dla mnie ta argumentacja z ELO jest dziwna, ale cóż, mam zbyt małą wiedzę w tej dziedzinie i nie mogę zabierać głosu na ten temat. Ale wygląda na to, że świat szachowy nadal będzie rozbity.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Strona 5 z 5