Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Muzyka - utwór wszechczasów
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 9:18 pm
Temat postu: Muzyka - utwór wszechczasów
Odpowiedz z cytatem

Wszelka hołota w stylu disco czy techno nie ma tu czego szukać.To temat dla mężczyzn.

Mój typ:

King Crimson - "Epitaph"

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:03 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 9:28 pm
Temat postu: Re: Muzyka - utwór wszechczasów
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
Wszelka hołota w stylu disco czy techno nie ma tu czego szukać.To temat dla mężczyzn.

Wszechczasów? Ale pewnie o 500 czy więcej lat cofnąć się nie można, nie ryzykując posądzenia o niemęskość?
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:14 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pewnie 500 lat temu fantastycznie dmuchano w przeróżnego typu drewniane wynalazki i jak masz jakieś tytuły z tego okresu to śmiało dawaj Exclamation

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:03 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:38 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
Pewnie 500 lat temu fantastycznie dmuchano w przeróżnego typu drewniane wynalazki i jak masz jakieś tytuły z tego okresu to śmiało dawaj Exclamation

Eeee, stereotyp filmowy. Mówiąc poważnie, powszechne wyobrażenie o rozwoju muzyki jest w tyle za rzeczywistością o kilkaset lat — 500 lat temu to był szczyt rozwoju polifonii, choć poza tym dmuchano sporo, dzisiaj też ostro dmuchają (choćby Sketches of Spain Milesa Davisa — z nowszych rzeczy moja ulubiona, moim zdaniem bardzo męska Smile).

Z Rocka to cała The Wall Floydów.
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:46 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A nie mogłeś od razu o Pink Floyd i "The Wall" Question Przecież to arcydzieło Exclamation

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:04 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 11:26 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
A nie mogłeś od razu o Pink Floyd i "The Wall" Question Przecież to arcydzieło Exclamation

Na co dzień nie słucham rocka, kiedyś trochę więcej. Do The Wall mam szczególny sentyment od czasu koncertu w Berlinie w 1990 roku (TV).

Numer 1 to Sztuka Fugi Bacha.
Powrót do góry

byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 6:37 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zawsze mam dreszcze przy "Paranoid" Black Sabbath. Z mniej męskich utworów przy "With or without you" U2 staje się na chwile romantyczny.

Strach pisać coś niehardrockowego, bo "powiedzą" że niemęski jesteś, stamtą tylko krok od g.e.j.a, a stamtąd już prosta droga do sporu między przeciwnikami, a zwolennikami Radia Maryja Rolling Eyes.

Pozdrawiam

byk
Powrót do góry

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 8:18 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dla mnie "utworem" wszechczasów jest crazy frog, to jedyna melodia po której mam nie tylko ochotę wyłączyć radio/odtwarzacz, ale także rozwalić je w pył. Twisted Evil Znajdzcie mi większy beton, który siadł na ludzkiej psychice i zrobił z tego utarg. Może niedługo dorówna mu chodzący po necie teledysk "co sie stao".
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 11:25 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

byk napisał:
Strach pisać coś niehardrockowego, bo "powiedzą" że niemęski jesteś, stamtą tylko krok od g.e.j.a, a stamtąd już prosta droga do sporu między przeciwnikami, a zwolennikami Radia Maryja Rolling Eyes.

Niezłe skojarzenie Laughing - byk g e j e m... Laughing Nie tylko krowy byłyby zawiedzione.Co by się stało z wołowiną Question ... , że o pewnym zakazie wieprzowiny nie wspomnę. Laughing Oj , znowu niebezpieczne tematy Wink

PS.Widać , użyłem bardzo brzydkiego słowa , że mi wygwiazdkowało , ale już wyspacjowałem Laughing

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 5:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja słucham hip hopu ( głównie poznańskiego ). Moje ulubione kawałki to "randori", "powiem", "przepraszam", "ona i on", "ken i barbie", "właściwy wybór" i pare innych Cool
A co do techno to też słucham i nie czuję się jakoś mniej męski od tego Very Happy
"hecitate", "alarma", "summer calling" i wiele innych.... Cool

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 6:33 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ediii napisał:
Ja słucham hip hopu ( głównie poznańskiego ).

Gdyby nie Twoje wcześniejsze komunistyczne wypowiedzi , pomyślałbym , że nosisz długo nie prane śmierdzące dresy Laughing A tak na poważnie to każda myzyka ma coś w sobie , oprócz oczywiscie g e j o w s k i e g o techno Exclamation Laughing

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 9:59 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Co dresiarz to nie ja Laughing

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Kwi 23, 2006 7:13 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

arkoski napisał:
Dla mnie "utworem" wszechczasów jest crazy frog, to jedyna melodia po której mam nie tylko ochotę wyłączyć radio/odtwarzacz, ale także rozwalić je w pył. Twisted Evil Znajdzcie mi większy beton, który siadł na ludzkiej psychice i zrobił z tego utarg. Może niedługo dorówna mu chodzący po necie teledysk "co sie stao".

Nie jestem pewien , czy znam ten "przebój" ale chyba wiem o co chodzi.Takich betonów jest mnóstwo.Dzięki nim już dawno temu wykasowałem z tv wszystkie kanały muzyczne.Choćby klasyka tandety - tu nie znam tytułu ale posłużę się kawałkiem tekstu:"ulalala i love babe ulalalala..." Gwarantowany odruch wymiotny Exclamation

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:06 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Kwi 23, 2006 10:35 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Estoril Ty chyba na dyskoteki nie chodzisz prawda? Wink
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Kwi 23, 2006 11:58 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mój typ to Wish You Were Here by Pink Floyd. Z klasyki nic nie przebije jak dla mnie Czterech pór roku Vivaldiego w mistrzowskim wykonaniu Nigela Kennedy.

arkoski napisał:
Znajdzcie mi większy beton, który siadł na ludzkiej psychice i zrobił z tego utarg.

Co mi tam, skoro byk wywołał już tego ducha to proszę bardzo. Mnie tak siadło na psychice, że po wysłuchaniu jeszcze przez dobry miesiąc śpiewałem to w samochodzie Laughing

Ostatnio zmieniony przez brainw0rker dnia Czw Kwi 27, 2006 10:17 pm, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Strona 1 z 3