Wysłany: Czw Sie 30, 2007 9:26 am Temat postu: Mexico World Championship
Wielkimi krokami zbliża się Turniej o Mistrzostwo Świata 2007, który tym razem rozgrywany jest w Meksyku (w Mexico City). Podwójna kołówka, zatem uczta 14 rund po 4 partie w każdej rundzie dla miłośników szachów.
Poniżej kalendarz rozgrywek.
Faworyci? Na moje bykowe oko wydaje się nieprawdopodobne by wygrał ten turniej kto inny niż Kramnik lub Anand. Nie tylko z racji posiadanych rankingów, ale przede wszystkim doświadczenia w wygrywaniu superturniejów.
Oby była ostra walka, a nie arcymistrzowskie remisy. Szkoda, że nie ma fighterów w typie Topałowa czy Judith Polgar, którzy walczą o zwycięstwo i białymi i czarnymi.
Dla niezorientowanych - tyle mozemy zarobic stawiajac 1 zł na danego gracza ile wynosi kurs Czyli teoretycznie im mniejszy kurs, tym większe prawdopodobieństwo, że ten szachista zostanie mistrzem świata
Ja sadze, ze wszystkie znaki na niebie wskazują na Ananda ale Kramnik tez moje swoje wywalczyć. Generalnie sadze, ze któryś z tych dwóch. Anand prezentuje stabilną formę, znakomite przygotowanie debiutowe i jest znakomitym strategiem. Co to rosjanina to mam do niego osobisty stosunek, którego nie wyjawie na forum. Żle mu nie życzę. Trzeba mieć na uwadze Aroniana, który pokonal Kramnika w tym roku w meczu w Armenii w maju br +3-1=2. Pan K. byl co prawda zmęczony po poprzednim meczu z Leko, który wygrał zaledwie jednym punktem. Moim zdeniem Kramnik-Anand na dystansie 18-20 partii to byłoby coś.
Zacieramy ręce panowie szachiści!!
Pewnie nie ma co liczyć na informacje w telewizji publicznej. Może w kablówce, na jakiś kanałach sportowych będą mówili o tym wydarzeniu. Nigdy wcześniej nie zaglądałem do kanałów sportowych. Czy ktoś wie, gdzie podają informacje o szachach? (o ile wogóle coś o nich mówią). _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny.
Bez dwóch zdań jeżeli nie wygra Kramnik będzie to dla mnei wielka sensacja.jedynym który może mu przeszkodzić będzie Aronian _________________ myślę że jest koło 2300
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 12:44 am Temat postu: Re: Mexico World Championship
byk napisał:
Oby była ostra walka, a nie arcymistrzowskie remisy.
Zapraszam do dyskusji.
Arcymistrzowskie remisy muszą być. Jakby wszystkie partie grali na maxa to pod koniec mistrzostw partie by grano na poziomie ok. 2400 tacy wykończeni by byli .
Musze byc tu oryginalny,stawiam na "Rybka" 200 $
Prosze publikowac partie szachowe z Diagramami z Mistrzostw Swiata.
Te 200 stowy sa ,dla tych co beda publikowac Partie z diagramami.
Arbitrem bedzie tpp ,ja natomiast asystentem jego.
Partia musi miec przynajmniej dwa diagramy.
Mistrzostwa wygra Aronian,natomiast Kramnik bedzie mial rewanz z Topalowem .
Mistrzostwa beda mialy duze skandale z Programami.
Dlatego zamiast kibicowac ,prosze opanowac programy szachowe, Drukowac Diagramy i cwiczyc,cwiczyc ,Pamiec zwrokowa,
Wizjoner bez okularow. _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy
Zapowiadam mata w 3 ruchach, na e5
1.e4 e5
2.Hh5 Ke7
3.Hxe5 matulovic. Potrzebny jest diagram.!!!!
Kto pierwszy ustawi ,to ma $ 20 !! _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy