| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 8:11 am Temat postu: |
|
|
|
Mi po zrobieniu paru okazało się że brakuje mi niewiele, żeby ubiegać się o przyjęcie do Mensy...  . Niestety z tego co pamiętam testy do Mensy składają się nie z nastu, czy kilkudziesięciu pytań jak te nasze narodowe testy IQ, a kilkuset...
Ps. A w dzioba to Ty tpp nie chcesz ? Zrobiłem cały test i co widzę ? Żeby poznać wynik mam wysłać 2 smsy... Cena 1 - 9 zł. Wartość ogółem 18 zeta... Teraz to mimo żem szachista, to się wziąłem i wku... rzyłem :/. _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
Flying_Butter Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 5:47 pm Temat postu: |
|
|
|
Prawdziwe testy to cały kuferek testów.
Dlatego sam sobie odpowiedziałeś na dodatkowe pytanie testowe: "czy jesteś naiwny"
| petrosjan napisał: | | Ps. A w dzioba to Ty tpp nie chcesz ? Zrobiłem cały test i co widzę ? Żeby poznać wynik mam wysłać 2 smsy... Cena 1 - 9 zł. Wartość ogółem 18 zeta... Teraz to mimo żem szachista, to się wziąłem i wku... rzyłem :/. |
_________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 6:36 pm Temat postu: |
|
|
|
A to ma jakąś rekomendację Mensy, czy tylko tak pepiczki sobie usiadły i napisały serwis do nabijania ludzi w butelkę?
Edit:
Tpp, a Ty nie jesteś przypadkiem u nich naganiaczem?
http://www.iq-test.pl/dealer_system.php _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
Old_meb Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
Warcabista Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
Warcabista Pion

|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 7:11 pm Temat postu: |
|
|
|
Dobry test IQ znajduje się na stronie: http://lavira.pl/iqtest
Tylko 5 przekrojowych pytań i bardzo dokładny wynik. _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Mam wątpliwości co do wszechświata". Albert Einstein |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 7:32 pm Temat postu: |
|
|
|
Aby zrobić uczciwy test IQ, trzeba sporo czasu i rzetelnej oceny fachowca. W skrzyneczce znajduje się kilka testów, każdy sprawdza co innego. Przynajmniej miesiąc przed testem nie powinno się rozwiązywać podobnych zadanek (hehe, trenować), bo wynik będzie przekłamany (chyba, że o to chodzi = wyścig szczurów do cyferek).
Na ocenę wyniku ma wpływ wiek, wykształcenie i inne czynniki. Fachowiec musi to brać pod uwagę. A teściki internetowe, gazetowe czy telewizyjne to zabawa. Testy są do kupienia w jedynej księgarni w Polsce. Wstęp tylko dla psychologów. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
michaelv2 Nowy

|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 8:59 pm Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
chess_amator Goniec

|
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 12:47 am Temat postu: |
|
|
|
| tpp napisał: | Aby zrobić uczciwy test IQ, trzeba sporo czasu i rzetelnej oceny fachowca. W skrzyneczce znajduje się kilka testów, każdy sprawdza co innego. Przynajmniej miesiąc przed testem nie powinno się rozwiązywać podobnych zadanek (hehe, trenować), bo wynik będzie przekłamany (chyba, że o to chodzi = wyścig szczurów do cyferek).
Na ocenę wyniku ma wpływ wiek, wykształcenie i inne czynniki. Fachowiec musi to brać pod uwagę. A teściki internetowe, gazetowe czy telewizyjne to zabawa. Testy są do kupienia w jedynej księgarni w Polsce. Wstęp tylko dla psychologów. |
1) W zaleznosci od tzw. sily testu (rzetelnosc, wiarygodnosc, itp.) mozna szacowac, ze NIEKTORE testy publikowane w gazetach lub internecie DOSC dobrze oddaja to co badaja (mierza). Jednak trzeba wiedziec, ktore sa dobre, a ktore sa jedynie zabawa
2) Nawet test zrobiony przez fachowca (zwykle jest nim psycholog) nie musi gwarantowac dokladnych i rzetelnych informacji zwrotnych. Jednak szansa, ze test wlasciwie oceni nasze umyslowe mozliwosci jest naprawde duza - bo test zostal przestandaryzowany i sprawdzony na dziesiatkach (a niekiedy i setkach) ochotnikow . Jednak psycholog musi umiec odpowiednio go ZINTREPRETOWAC. Same cyferki typu "osiagnal Pan wynik na IQ w graniach 107 punktow" niezbyt duzo mowi. Jak ktos wykonal kilkanascie takich testow, ten wie doskonale o czym mowa .
3) Nigdzie nie jest napisane, aby sie nie wspomagac PRZED testem . Niemniej jesli przyjdzie klient "otrzaskany" za pomoca szeregu roznych testow i roznych odpowiednikow, wtedy szansa, iz wynik badania oraz jego intrepretacja beda rzetelne i wiarygodne jest niestety nieco mniejsza. Jednakze sa testy, ktorych w pewien sposob "nie da sie wyuczyc", wiec zafalszowanie wyjdzie w tylko tych czesciach w ktorych mozna "obkuc sie".
Tak przy okazji nie zapominajmy, ze testy IQ nie sprawdzaja (jeszcze) tego czy mozna zostac naprawde dobrym szachista! . Co najwyzej mozna zrobic kilka testow sprawdzajacych umiejetnosc logicznego myslenia (analiza, synteza, przewidywanie, szacowanie, itp.) i NA TEJ PODSTAWIE ocenic, iz dana osoba moze miec duze szanse w takiej materii w ktorej jest to dosc mocno wykorzystywane (np. szachy, matematyka, itp).
Z wlasnego doswiadczenia oraz teorii wynika, ze MALO PRAWDOPODOBNE jest, aby laureat konkursow matematycznych (na poziomie ponadszkolnym) nie mogl osiagnac dobrych rezultatow jesli sie "przestawi" na szachy. Osoba, ktora potrafi rozwiazywac bezblednie zadania matematyczne i ma "zylke" do tego, aby wyszukiwac drogi (rozwiazania) prowadzace do wyjscia (problemu) zazwyczaj jest w stanie w ciagu 2-3lat dojsc od poziomu 1000 do 2000! _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra. |
|
| Powrót do góry |
|
Vishy Goniec

|
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 1:19 pm Temat postu: |
|
|
|
| chess_amator napisał: |
Osoba, ktora potrafi rozwiazywac bezblednie zadania matematyczne i ma "zylke" do tego, aby wyszukiwac drogi (rozwiazania) prowadzace do wyjscia (problemu) zazwyczaj jest w stanie w ciagu 2-3lat dojsc od poziomu 1000 do 2000!
|
Jakieś przykłady, czy tylko hipoteza? _________________ Pewność, że Bóg istnieje, pewność, która nadaje sens życiu, jest znacznie bardziej pociągająca niż możność czynienia zła bezkarnie.
 |
|
| Powrót do góry |
|
chess_amator Goniec

|
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 2:42 pm Temat postu: |
|
|
|
| Vishy napisał: | | Jakieś przykłady, czy tylko hipoteza? |
Przykladow az nadto! Wystarczy tylko sie dobrze porozgladac!  _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra. |
|
| Powrót do góry |
|
michaelv2 Nowy

|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 8:05 pm Temat postu: |
|
|
|
www.iqtest.dk tu macie dobry test iq |
|
| Powrót do góry |
|
michaelv2 Nowy

|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 4:23 pm Temat postu: |
|
|
|
Te szystkie testy sa do bani naprawde, robiłem test niby prowesjonalny ze stronki http://getiq.pl/index.jsp?gclid=CPbB0a_h_JcCFQvilAod_VRBBw i wysło mi 156 niby mógłbymw stapic do mensy ale robiac test ze stronki http://iqpolska.pl/? wysło mi 80 albo cochwile wali im sie w obliczeniach albo istem genialnym idiota. Nie wieszcie w nie jedyno w co jestem w stanie uwierzyc to w prawdziwe testy mensy organizowane raz w roku we wiekrzych miastach płatne 25 pln. ELO |
|
| Powrót do góry |
|
|