Peti, nie ściemniaj, odkryłeś się (a raczej odkryłaś) i będziemy teraz do Ciebie pisać z innymi końcówkami
Nie dobijaj mnie... Wystarczy, że na kurze - na moim nowym nicku - traktują mnie jak dziewczynę, a na koniec mówią, że słodko im się ze mną grało.... PTFUUU !!!! _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
Michale mała poprawka w tabeli ,Flying napisała do mnie odnośnie naszej zaległej partii "O 20 gram z pooherem Trudno, punkt dla Ciebie."
Nie moglismy się jakoś zgrać i tak to wszystko wyszło jednak jeśli koleżanka Flying miała by ochote na rozegranie partii (nawet towarzyskiej) to ja jestem na takie propozycje otwarty ,bo tu nie chodzi o punkt tylko o gre i nauke
Pozdro
petrosjan napisał:
Nie ten temat co trzeba .
Przerzuciłem ten okropny SPAM do 30+2
Dodałem SPAM na prośbę petrosjana. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński
Ostatnio zmieniony przez tpp dnia Wto Maj 27, 2008 11:45 am, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze raz gratuluje swietnej 2kategorii kobiecej! . A jak piszesz, ze nie grasz tak dobrze dzieki mnie to chyba musisz wymienic twojego stalego dreczyciela (streczyciela?! ) Luka! _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.
Lepiej od razu powiedz ile Ci luke zapłacił, żebyś tak napisał ? Wiecie... jest coś takiego jak książki... . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
Petro już gratulowałem wyniku osobiście i wzajemnie. Grał pierwszy turniej ale nie sprawiał takiego wrażenia. Nie widzialem żeby się mu trzęsła ręka. Mam nadzieję, że zagości na kolejnych. Do tych kategorii to początek października będzie turniej na 2 weekendy do FIDE zgłoszony. Po szczegóły kontaktuj się z acidity i odwiedzaj wiadomą stronę.
Poza tym nie ma co się podniecać rankingami w turniejach szachów szybkich. Mimo wygranej uważam, że moja gra była w większości żałosna i tylko sprytem i szybką ręką uratowałem remisy i jedną wygraną. Mawiają, że "lepszemu szczęście sprzyja" oraz "głupi ma zawsze szczęście".
Ostatnia runda, ja czarne:
Powiedzmy, że czarne mogą co najwyżej walczyć o remis grając 1...W:b2 2.W:b2 G:b2 i np. 3.Wa4 Wd8 4.h4 Wd7 ale jest jeden niuans:
1...G:b2
2.W:b2? We8!
3.f3 W:b2 i czarne zrealizowały przewagę. Dodam tylko, że nie liczyłem wariantów jak to niektórzy polecają tylko umieściłem obie wieże na 2 linii i ich obecność tam zrobiła swoje.
3.f3 W:b2 i czarne zrealizowały przewagę. Dodam tylko, że nie liczyłem wariantów jak to niektórzy polecają tylko umieściłem obie wieże na 2 linii i ich obecność tam zrobiła swoje.
Ładnie białe dały się złapać bo proste:
1.... G:b2? 2.Ge5+! i goniec więcej po stronie białych
Ale mimo wszystko po potknięciu można walczyć:
1.... G:b2? 2.W:b2?We8! i teraz należy zagrać nie f3? tylko oddać gońca ruchem
3.Ge5+! W:e5(tylko to)
4.f4! z powiedzmy(nie znam się na tym) remisową końcówką wieżową
Ładnie białe dały się złapać bo proste:
1.... G:b2? 2.Ge5+! i goniec więcej po stronie białych
Ale mimo wszystko po potknięciu można walczyć:
1.... G:b2? 2.W:b2?We8! i teraz należy zagrać nie f3? tylko oddać gońca ruchem
3.Ge5+! W:e5(tylko to)
4.f4! z powiedzmy(nie znam się na tym) remisową końcówką wieżową
4.f4! We1+
5.Kf2 W:b2+
6.K:e1 W:g2 i chyba czarne z inicjatywą?
Widziałem 2.Ge5+ ale celowo na obustronnym niedoczasie zbiłem gońcem, bo jak się okazało nawet przy porażce zachowywałem drugie miejsce w turnieju. Ta pozycja miała tylko pokazać ile w mojej grze było poprawności a ile sprytu czy cwaniactwa jak kto woli. Pokazuje też sens (właściwie jego brak) sugerowania się uzyskanymi rankingami w szachach szybkich. Bo jaką wartość szachową ma pokazana powyżej "kombinacja"? Dla mnie miała jedynie wartość złotówkową.
Co do robienia kategorii, to ponoć koniec sierpnia coś ma być w Szczecinie . Turniej z tego co pamiętam ( źródłem acidity ) będzie rozbity na 2 weekendy, co ładnie mnie trafi po kieszeni ( 150 na same dojazdy i 2 bilety dobowe, cobym mógł kursować po Szczecinie jak się znowu zgubię... xD ), ale nic to, może jakoś uzbieram i przeżyję .
Turniej odbędzie się w dniach 3-5.X oraz 11-12.X.2008 r. Trochę na ten tamt znajduje się tutaj
arkoski napisał:
Mimo wygranej uważam, że moja gra była w większości żałosna i tylko sprytem i szybką ręką uratowałem remisy i jedną wygraną.
Źle nie grałeś, bo nie wygrałbyś zawodów.
Żałosna była za to frekwencja. Być może to przez ten długi weekend... sam nie wiem.
Jedno co dobre, to że po raz pierwszy nasz klub nie musiał dokładać (kosztem naszych juniorów) do tego interesu - wypłaciliśmy to co zebraliśmy z wpisowego i kropka.
Mam nadzieję, że we wrześniu, będzie już lepiej i dołączą także inni czołowi szachiści ze Szczecina, bo złożyłem sobie pewną deklarację, że jeśli w tym roku cykl nie osiągnie pewnej frekwencji, to od następnego roku, raczej nie będę się angażował w jego organizację.
P.S. Arkoski też był organizatorem
P.S. 2 Kto z szachistów, poza organizatorami został na koniec i pomagał sprzątnąć salę?
Turniej odbędzie się w dniach 3-5.X oraz 11-12.X.2008 r. Trochę na ten tamt znajduje się tutaj
Dzięki, już poczytałem. Mój wybór padł na grupę A oczywiście . No chyba, że zablokujecie mi start w niej ustalając próg rankingowy ( jakikolwiek ), albo wymyślicie kosmiczne wpisowe dla bk . Generalnie jednak wolę powalczyć z silnymi graczami, szukając pomsty za przegrane i mieć większą motywację do solidniejszego przygotowania się do turnieju, co powinno potem zaprocentować .
acidity napisał:
P.S. Arkoski też był organizatorem
No to fajnie, wtedy nie wiedziałem. Myślałem, że tak po prostu pomaga .
acidity napisał:
P.S. 2 Kto z szachistów, poza organizatorami został na koniec i pomagał sprzątnąć salę?
Pewnie jakiś grubawy nadgorliwiec potrzebujący nieco ruchu... . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
Przepraszam, widzę że w którymś momencie pisania, musiałem usunąć część postu... Zacytowałem też fragment dotyczący kosztów, a nic o tym nie napisałem, a to było moim głównym celem. Otóż, warto rozważyć wykupienie zakwaterowania w akademiku, to koszt 22 zł za dobę. Kursowanie dzień w dzień pomiędzy Wałczem a Szczecinem może być męczące.
Robert tu ma racje.
Petrosjan lubi pogawedki w [pociagu osobowym).
Ps.
Tam na stepach zachodniej Polski ,o szachach malo ludzi wie ,wiec reklama turniejow w Szczecinie jest potrzebna.
Ps.
Petrosjan trenuj te szachy , bo juz w Lipcu jest turniej w Policach.
Slynny turniej "Zlotej Rybki" z Zalewu Szczecinskiego. _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy
Przepraszam, widzę że w którymś momencie pisania, musiałem usunąć część postu... Zacytowałem też fragment dotyczący kosztów, a nic o tym nie napisałem, a to było moim głównym celem. Otóż, warto rozważyć wykupienie zakwaterowania w akademiku, to koszt 22 zł za dobę. Kursowanie dzień w dzień pomiędzy Wałczem a Szczecinem może być męczące.
Nie no... Mam gdzie się zatrzymać w Szczecinie... Mam tu rodzinę w 2 miejscach i codziennie bym nie dojeżdżał . Zresztą do Szczecina mam 3 h drogi w 1 stronę, a w niedzielę taki dojazd na rano to byłoby mission impossible . Ale i tak muszę 4 razy się przejechać, jak turniej będzie rozbity na 2 tygodnie, a że studentem już nie jestem to 3 dyszki lecą za przejazd w 1... Ot, zachciało się staremu bykowi na turnieje jeździć . I jestem jeszcze ciekaw kosztów wpisowego dla bk... W Policach zażyczyli sobie 140 oO. Więc cała impreza przekroczyłaby ze 3 stówki... Chyba wolę wydać je na książki i na szachy magnetyczne intarsję, żeby zabrać je z sobą na obóz 7-14 dniowy w tenisa i móc tam sobie coś poprzestawiać... . No i przerwa między oboma turniejami za krótka. Nie sądzę żebym na te Police umiał dużo więcej niż na ten turniej w Szczecinie w którym grałem, więc pewnie bym się tylko wykosztował i lanie dostał . A jak tak, to już wolę w Szczecinie zabulić... A jak acidity wymyśli ładną nazwę dla klubu i ten zacznie funkcjonować, to i może petrosjan się zapisze ? Może - Szczeciński Klub Szachowy GRYF ? W końcu gryf, jak dobrze pamiętam w herbie Szczecina ? _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
Hehe, Arkoski brutalnie rozwial moje marzenia o Policach... Ale ja i tak tam kiedys pojade i ich ogram za kare, zdobywajac przy tym glowna nagrode . Okazalo sie tez ze na stronie www.szachy.stargard.pl mozna znalesc takie kwiatki...
Ale mi zdjecie zrobili... Z samymi dzieciakami i bebechem na wierzchu... Powiedzieliby, to bym chociaz brzuch wciagnal i klate naprezyl... . A tak to nic, jeno zdjecie do prokuratury jako dowod sie nadaje .
Ps. Bez polskich bo klawiatura strajkuje... Glodem ja wezme... . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.
Te dzieci pewnie sie przestraszyly bo zjadles juz takie jedno i masz je w brzuszku.Popatrzyli na twoja tusze i po kilku ruchach poddali partie _________________ "How many times I told ya play your position small soldier"
Bo petrosjan jak zły, to dosłownie " pożera " przeciwników w całości . _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>.