| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jakubinho Pion

|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 8:12 am Temat postu: |
|
|
|
51. Podobno to jest zagadka najtrudniejsza na świecie  Tak twierdzą  Zobaczymy:
BLIŹNIACY!
,,Jeden z bliźniaków zawsze kłamie, drugi zawsze mówi prawdę. Jeden z nich ma na imię John. Chcesz dowiedzieć się, który z dwóch braci ma na imię John. Możesz zadać tylko jedno pytanie składające się nie więcej niż z 3 słów i to takie, na które nie można odpowiedzieć albo TAK albo NIE. Jakie to pytanie?
Dodane | jakubinho napisał: | Nie spaliłem tylko to jest autentyczna zagadka była nawet w FOCUS EKSTRA Numer Specjalny 1/2008 Jest słowo w słowo ,poza tym możesz ją znaleźć w necie.Pozdrawiam  |
_________________ Stairway to Heaven |
|
| Powrót do góry |
|
pakuszka Nowy

|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 9:33 am Temat postu: |
|
|
|
i jeszcze jedna drobna zagadka : prosze odpowiedz na pytanie kim jest opisywana przeze mni9e osoba
" siedzi na brzegu (rzeki), je to czego nie ma, bo gdyby mial to co je, to by nie byl tym kim jest "
pozdr
pakuszka |
|
| Powrót do góry |
|
Death Pion

|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 3:05 pm Temat postu: |
|
|
|
Jakubinho troche spaliles zagadke bo ona inaczej brzmi
A brzmi tak:
Stoi domek na rozwidleniu drogi
Jedna droga prowadzi na pustynie, druga do Oazy
W domu mieszkają bracia, blizniacy Jeden zawsze klamie a drugi zawsze mowi prawde.
I teraz zadaj 1 pytanie tak aby udac sie do Oazy
Pamietaj ze nie wiesz ktory brat do ciebie wyjdzie! |
|
| Powrót do góry |
|
Vishy Goniec

|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 4:16 pm Temat postu: |
|
|
|
51a Jakie jego (wskazując na brata) imię?
51b Którą drogę wskazałby Twój brat do Oazy?
52 Humorystycznie i homonicznie: eunuch
53 Już pisałem przy pierwszej odpowiedzi.
jesteśmy postaciami czy osobami na tym świecie? _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
jakubinho Pion

|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 7:27 pm Temat postu: |
|
|
|
,,na które nie można odpowiedzieć albo TAK albo NIE. Jakie to pytanie? "
to jest źle  miało być tak ;/;/ ,,na które można odpowiedzieć albo TAK albo NIE. Jakie to pytanie?" eh tak jak death napisał trochę przekręciłem ;D _________________ Stairway to Heaven |
|
| Powrót do góry |
|
pakuszka Nowy

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 10:57 am Temat postu: |
|
|
|
czas na zagadke logiczna:
w ciemnym pokoju, na stole mamy 3 kapelusze biale i 2 czarne; do pokoju wchodzi 3 osoby i losowo nakladaja kapelusze na glowy, po czym opuszczaja pokuj. Po wyjsciu stoja gesiego tak ze 3 osoba widzi kolor kapeluszy 1 i 2 osoby lecz swojego kapelusza nie widzi. Podobnie 2 osoba widzi kolor kapelusza 1 osoby a nie widzi swojego i osoby 3. Nieszczesna osoba 1 nie widzi zarowno koloru swojego kapelusza jak i osoby 2 i 3.
Osoba 3 mowi: nie wiem jaki kolor ma moj kapelusz
Osoba 2 mowi: nie wiem jaki kolor ma moj kapelusz
Osoba 3 mowi: wiem jaki kolor ma moj kapelusz.
Jaki? i dlaczego?
pozdr
pakuszka |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 2:57 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie wiem jak z kapeluszami, ale osoba 3 jest kobietą, bo jest niezdecydowana... Prawdopodobnie jakaś feministka, bo skoro w kapeluszu chodzi, to i spodnie nakłada każdego ranka...  .
 NIECH ŻYJĄ SPÓDNICE !!! _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
pakuszka Nowy

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 5:00 pm Temat postu: |
|
|
|
 prawie dobrze Petrosjanie - zobaczymy jednak co sie w rozwiazaniu pojawi
PS kluczem tj najtrudniejszym etapem zagadki jest interpretacja przez osobe 1 tego co mowi osoba 2 ; bo to co powiedziala osoba 3 i co z tego wynika - jest raczej oczywiste
pozdr
pakuszka |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 5:09 pm Temat postu: |
|
|
|
| pakuszka napisał: | czas na zagadke logiczna:
w ciemnym pokoju, na stole mamy 3 kapelusze biale i 2 czarne; do pokoju wchodzi 3 osoby i losowo nakladaja kapelusze na glowy, po czym opuszczaja pokuj. Po wyjsciu stoja gesiego tak ze 3 osoba widzi kolor kapeluszy 1 i 2 osoby lecz swojego kapelusza nie widzi. Podobnie 2 osoba widzi kolor kapelusza 1 osoby a nie widzi swojego i osoby 3. Nieszczesna osoba 1 nie widzi zarowno koloru swojego kapelusza jak i osoby 2 i 3.
Osoba 3 mowi: nie wiem jaki kolor ma moj kapelusz
Osoba 2 mowi: nie wiem jaki kolor ma moj kapelusz
Osoba 3 mowi: wiem jaki kolor ma moj kapelusz.
Jaki? i dlaczego?
pozdr
pakuszka |
| petrosjan napisał: | | Nie wiem jak z kapeluszami, ale osoba 3 jest kobietą, bo jest niezdecydowana... | 54 Zadania tak przytoczonego nie da się rozwiązać.
| pakuszka napisał: | to prawda - nie da sie - i to jest poprawna odpowiedz
pozdr
pakuszka |
_________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 9:06 pm Temat postu: |
|
|
|
55. Co będzie pierwsze: Polska będzie mistrzem świata w piłce nożnej, czy polski szachista będzie mistrzem świata w szachach?
56. Jakie typy na Euro 2008 proponujesz lk85, by ten się wzbogacił? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
Death Pion

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 2:57 pm Temat postu: |
|
|
|
| pakuszka napisał: | i jeszcze jedna drobna zagadka : prosze odpowiedz na pytanie kim jest opisywana przeze mni9e osoba
" siedzi na brzegu (rzeki), je to czego nie ma, bo gdyby mial to co je, to by nie byl tym kim jest "
pozdr
pakuszka |
Jaka jest do tego odpowiedz? Bo fajna zagadka ale nie znam odp  |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 3:14 pm Temat postu: |
|
|
|
| Death napisał: | | pakuszka napisał: | i jeszcze jedna drobna zagadka : prosze odpowiedz na pytanie kim jest opisywana przeze mni9e osoba
pozdr
pakuszka |
Jaka jest do tego odpowiedz? Bo fajna zagadka ale nie znam odp  |
57 | tpp napisał: | 52 Humorystycznie i homonicznie: eunuch | (eunuchem) _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Hetman

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 5:49 pm Temat postu: |
|
|
|
nudzi mi się a raczej już nie mogę patrzyć na notatki więc:
58. Kim był wielce szanowny i mądry człowiek którzy grzeszył swoją wielką inteligencją i wymyślił zdawanie egzaminów w sesji letniej przy temperaturze 25-35 stopni Celsjusza?
59. Dlaczego nie rozumiem? - szczególnie tu liczę na wartościową odpowiedź która rozjaśni mi pewne meandry życia codziennego. _________________ Mateusz Hauschild
gg : 5806589 |
|
| Powrót do góry |
|
|