Wysłany: Pon Cze 09, 2008 2:33 pm Temat postu: Podziekowanie + rezygnacja z dalszej czesci rozgrywek
Oswiadczam, iz nie bede w stanie rozegrac dalszej czesci turnieju (3 edycja powolniaka), tak wiec prosze o NIE KOJARZENIE mnie w dalszej czesci. Rezygnuje glownie z uwagi na to, iz nie mam stalego dostepu do internetu a dodatkowo chce nieco odpoczac od grania na necie. Mam nadzieje, ze sobie poradzicie beze mnie! .
PS. Mysle, ze kolezanka Flying z checia przejmie moje miejsce i bedzie mogla sobie troszke potrenowac z mocniejszymi kolegami! _________________ Szachowy amator. Szachy jako swietna, lecz mocno skomplikowana gra.
Wielka szkoda, ale podejście odpowiedzialne. To wprowadzi odrobinę zawirowań i trzeba będzie się zastanowić, co z tym fantem zrobić. Grupa B rozsypała się totalnie, choć z bardzo różnych powodów. Pomysł z zaproszeniem do gr. A Flying wygląda rozsądnie - ale np. Kaczmar zdobył w fazie grupowej więcej punktów. Regulamin takiej sytuacji nie przewiduje niestety - sprawę przemyślę i ogłoszę na forum - ale raczej po sesji (pod koniec czerwca). Jeśliby jednak ktoś miał rozsądną propozycję, bardzo proszę się nią z nami podzielić.
Wielkie dzięki za uczestnictwo! _________________ http://www.pub.szachista.com/3ed_turnieju/final/turniej.html
Ja w każdym bądź razie niezależnie od decyzji organizatorów deklaruję swój dalszy udział niezależnie czy to będzie turniej główny czy pocieszenia - bo to świetna zabawa jest (już się nie mogę doczekać kolejnych partyjek )
ps
to znaczy już gramy (Game 62) _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński
Przynajmniej wiadomo, co Michałowi po głowie chodzi czerwcową porą. Kolejność w grupie D jest następująca:
1. Michał95
2. tpp
3. Kaczmar
4. Jakubinho
Michał zajął miejsce pierwsze, ponieważ wygrał swój mini-mecz z tpp 1,5:0,5.
Tak więc podział na grupy prezentuje się następująco:
Gr.I
byk
Warcabista
chesskw
Marcinos
Pooher
Michał 95
tpp
Gr.II
Flying_Butter
Zielarz
Kaczmar
Jakubinho
Gr. A i B rozleciały się totalnie 3/8 zawodników będzie kontynuować walkę. Jest kilka rozwiązań, ale potrzebuję czasu by je przygotować i poddać pod dyskusję.
Bardzo szkoda, że Mateusz i Janczewski zrezygnowali. Postępowania ( ) Thompsona nie będę komentować, zaś PatPac sam sobie w stopę strzelił. Decyzję chess_amatora rozumiem - kłopoty techniczne mogłyby utrudnić mu rozgrywki. Mimo to przynajmniej do końca czerwca miejsce na Ciebie amatorze czeka! Obawiam się, że problemy techniczne dotyczą także Butter...
Krótki Apel - jeśli ktoś ma ciekawy pomysł na rozgrywki jesienne, proszę się nim podzielić - może być na forum, także na PW. Nie chodzi mi tu rewolucyjne zmiany, raczej kosmetykę. Wszelkie idee mile widziane! _________________ http://www.pub.szachista.com/3ed_turnieju/final/turniej.html
top musisz jezdzic po Polskich turniejach szachowych i uczyc organizatorow i sedziow szachowych ustawiania diagramow szachowych.
Czym szybciej tym lepiej ,dla polskich szachow
Ja jestem ciekawy co sie wyklada na szkoleniach ,na kursach sedziowskich, na kursach instruktorskich...
Czy wykladowcy w Polsce rozumieja Szachy....
To jest zasadnicze pytanie ,ktore zadanie juz od roku czasu na polskich stronach internetowych? _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy
Przynajmniej wiadomo, co Michałowi po głowie chodzi czerwcową porą. Kolejność w grupie D jest następująca:
1. Michał95
2. tpp
3. Kaczmar
4. Jakubinho
Michał zajął miejsce pierwsze, ponieważ wygrał swój mini-mecz z tpp 1,5:0,5.
Tak więc podział na grupy prezentuje się następująco:
Gr.I
byk
Warcabista
chesskw
Marcinos
Pooher
Michał 95
tpp
Gr.II
Flying_Butter
Zielarz
Kaczmar
Jakubinho
Gr. A i B rozleciały się totalnie 3/8 zawodników będzie kontynuować walkę. Jest kilka rozwiązań, ale potrzebuję czasu by je przygotować i poddać pod dyskusję.
Bardzo szkoda, że Mateusz i Janczewski zrezygnowali. Postępowania ( ) Thompsona nie będę komentować, zaś PatPac sam sobie w stopę strzelił. Decyzję chess_amatora rozumiem - kłopoty techniczne mogłyby utrudnić mu rozgrywki. Mimo to przynajmniej do końca czerwca miejsce na Ciebie amatorze czeka! Obawiam się, że problemy techniczne dotyczą także Butter...
Krótki Apel - jeśli ktoś ma ciekawy pomysł na rozgrywki jesienne, proszę się nim podzielić - może być na forum, także na PW. Nie chodzi mi tu rewolucyjne zmiany, raczej kosmetykę. Wszelkie idee mile widziane!
Ja tam proponuję ( jesli będzie parzysta ilosc osob ) to pucharowy ale...
np. 1 z GRUPY A z 2 GRUPY B
itd.
b dwukołówka jak poprzednia edycja będzie się ciągneła w nieskonczoność
b dwukołówka jak poprzednia edycja będzie się ciągneła w nieskonczoność
Nieskończoność jest sprawą względną. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński