Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Legionowo - Jesień 2008 Turniej kołowy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Kaczmar
Pion
Pion

PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 8:38 am
Temat postu: Legionowo - Jesień 2008 Turniej kołowy
Odpowiedz z cytatem

W sobotę rusza turniej w Legionowie. Jeżeli ktoś zainteresowany to podaję linka. Partie co sobotę.
http://www.szachyjablonna.mzszach.net/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 10:15 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zaciekawiło mnie w jaki sposób organizatorzy rozwiązują problem "utrzymania" zawodników w turnieju. Czy wcześniej już robili podobne turnieje? Jakie efekty?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Kaczmar
Pion
Pion

PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 10:47 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Były cztery turnieje. 9 rund systemem szwajcarskim (wyniki są na podanej stronie.) praktycznie grane co tydzień lub co dwa tygodnie. Turniej jest lokalnym turniejem i większość ludzi się zna. Jeżeli komuś nie pasował termin to zazwyczaj (przy oczywiście zgodzie przeciwnika) pojedynek odbywał się w innym terminie (wcześniejszym). Organizator zapewnia salkę. Ja osobiście dwa razy miałem taki przypadek, że zawodnik do mnie dzwonił i prosił aby rozegrać partie w tygodniu. Raz grałem u przeciwnika w domu (przeciwnik był z Legionowa więc nie stanowiło to problemu) a raz w szkole w salce przygotowanej przez organizatora (przeciwnik był z okolic Ciechanowa). Zabezpieczeniem też jest kaucja zwracana po ostatniej rundzie w wysokości 50 PLN. Co ciekawe w żadnym turnieju nie było dużej ilości walkowerów. Po prostu jeżeli komuś nie pasuje termin to dzwoni do przeciwnika i stara się jakoś umówić na inny termin (przy zapisach organizator notował telefony i adresy mejlowe zawodników a na drugiej rundzie rozdawał te informacje grającym aby był kontakt pomiędzy zawodnikami). Przy odrobinie dobrej woli z obu stron zawsze jakoś dochodziło do pojedynków.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Strona 1 z 1