Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jakim moderatorem jest tpp ?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Wrz 27, 2008 9:37 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niektóre spostrzeżenia wyżej zbanowanego wydają mi się dość interesujące.Abstrahuję od ch a m s t w a , poniżej poziomu personalnych ataków itp , mogę nawet domyślać się kim jest piszący , ale nie w tym rzecz.Daje się zauważyć na tym forum od pewnego czasu faktycznie jakiś , być może nie zorganizowany świadomie , ale działający system oceny i segregacji hierarchicznej.Co ciekawe a zarazem smutne , czynnik stricte szachowy odgrywa tu najmniejsze znaczenie.Dominuje syndrom tłumu.Jeden raz zakrzyczany na starcie użytkownik , nie ma szans na wydobycie się z gąszczu często irracjonalnych ataków , drugi po stokroć głupszy traktowany jest ulgowo , obiecując sobie złote góry po notabene kretyńskich z pasją motywujących poradach typu książki Mirosławy L.
Jest coś w tym co pisze nasz ostatni spamer zaiste prawdziwego.Nie pisałbym tego postu , gdyby nie wyraz "zasiedziały".Coś pięknego!Fantastyczne odwzorowanie postępowania wielu obecnych użytkowników.Może nie mam na myśli pierwowzoru twórcy sformułowania "zasiedziałości" , nie mniej mam własne spostrzeżenia.Jakże razi to częste przytakiwanie zasiedziałym , powiedzmy "silnym" jednostkom.Jakże razi dążenie do światła zasiedziałości w tunelu hipokryzji. Jakże razi ten proceder zmieniający się w proces.Jakże razi bezsilność tłumu wgłębionego w ten proces.Jak razi każde zdanie nie wypowiadane własnymi ustami.W końcu jak razi każda jego część , choćby była najbardziej błyskotliwa , ba - czym bardziej błyskotliwa , tym bardziej żałosna bo tak naprawdę nieprawdziwa.
Tak trochę "poezji" na koniec września nie zaszkodzi.
Niech każdy sobie postawi emoty tam gdzie chce.
Tobie brain od razu odpowiadam: nie jestem żadnym ze zbanowanych nicków.Tak profilaktycznie.Nie każdy musi mieć płytki cel.Niektórzy sięgają głębiej.
Na koniec taki paradoks: im mniej uczestniczę w tym forum , tym więcej widzę.Tym bardziej również doceniam tych , których kiedyś rzadko doceniałem.Zbyt często ostatnio się udzielałem.Czas zapaść w zimowy sen.
PS.Kolejny paradoks: rzadko i często...toż to s r a c z k a.

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Wrz 28, 2008 11:55 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A dziękuję za, jako jedyny, wymienienie z nicka. Wiem że nawet Ci przez myśl nie przeszło abym miał Cię posądzać o bycie wgsh, chciałeś tylko dać wyraźnie acz subtelnie do zrozumienia kto jest tym prawdziwie złym, w nowej nomenklaturze: zasiedziałym. Zawsze to miło być wyróżnionym, choćby w taki sposób.

Bardzo to zresztą wszystko pięknie napisane, poetycko, romantycznie, nawet trochę tragicznie. Ja bym to ujął dużo prościej: na forum należy popierać nowych prymitywów, a nie dawno zarejestrowanych błyskotliwych.

Tylko że taki manifest, odarty z tworzących klimat ozdobników - to dno. I pięć metrów mułu.

PS Jeśli to ma być kolejne pożegnanie na dłużej, to wiedz, że bardzo się cieszyłem, żeś wrócił. I mimo Twojej osobistej do mnie niechęci - szczerze mi przykro, że znowu chcesz zamilknąć.

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 8:30 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nawet nie wiesz , jak się mylisz mój drogi.Zarówno w pierwszym jak i ostatnim zdaniu.Wymieniłem Cię w kontekście daleko różnym od zasiedziałości.Ostatnio bardzo lubisz odpowiadać na moje posty.Antycypując , skracam Tobie pole manewru.Poza tym zaliczam Cię do nielicznych , którzy coś z takich jak mój ostatni post mogliby zrozumieć.Gdybym ową zasiedziałość , lub konkretniej mówiąc to co mi się w tym zwrocie spodobało , traktował tak jak twórca zwrotu , gdybym Ciebie uznał jak piszesz za całe zło , obraziłbym też wszystkich "najstarszych" , czyli najdłużej piszących przyjaciół z forum.Również nie o Twoją błyskotliwość mi chodziło. I choć nie jesteś wolny od ww grzechów , nawet często zniewolony , to nie powinieneś tego odbierać tak osobiście.
Powstrzymam się od rozkładania na czynniki pierwsze sensu ostatniego swojego wpisu.Ciekawe są jedynie potencjalne komentarze i punkty widzenia wszystkich innych , którzy do czegoś takiego się odnoszą.Ciekawa jest też skala zrozumienia czegoś , czego sam autor w 100% nie rozumie.
W ostatnim zdaniu pomyliłeś się jeszcze bardziej.To nie żadna niechęć.Możesz mi wierzyć , to mimo wszystko ciągle sympatia.

Słoń
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Pon Paź 20, 2008 1:21 pm
Temat postu: Re: cd
Odpowiedz z cytatem

urzytkownik_2 napisał:
no to mamy kolejnego nickmana
dożucę przy tej okazji do listy jeszcze warcabistę, zwariowanego mszaka, Michała95, słonia, herringa i skemupa
(dodam ze zwyczaj rozmnazania nickow przez administratora lub moderatora jest bardzo rozpowszechniony a nawet nagminny)

Mi się zdaje, że jestem oryginalny. Na jakiej podstawie zaliczono mnie do tego zaszczytnego grona? Very Happy Jeden post Very Happy Very Happy Very Happy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 3 z 3