Wysłany: Pią Lis 28, 2008 9:32 pm Temat postu:
a obecnie podziewam się gdzieś pomiędzy XX leciem międzywojennym, prawem rzymskim i prawoznawstwem, a deklaracją niepodległości USA i ichnią konstytucją z drugiej _________________ Pewność, że Bóg istnieje, pewność, która nadaje sens życiu, jest znacznie bardziej pociągająca niż możność czynienia zła bezkarnie.
Osobiście zredukowałbym biologię do minimum (układy pokarmowe robali? Struktury korzeni? - ja Was proszę...)
Chyba miałeś dwóję z biologii, to się nię dziwię, że jej nie lubisz. (to gryzoń i to gryzoń - jedno i to samo ) _________________ Posunięcia 1. e4 e5 2. Sf3 d5 charakteryzują gambit słonia.
Ja osobiście bym go nie pokazywał publicznie, bo jak w jednym z wątków podano użytkownik o nicku "Janczewski" miał już kiedyś przyjemność zabić podobnej maści gryzonia
Dzięki za ostrzeżenie. Podwajam czujność i wiem kogo się strzec na forum. _________________ Posunięcia 1. e4 e5 2. Sf3 d5 charakteryzują gambit słonia.
Cytat:
Osobiście zredukowałbym biologię do minimum (układy pokarmowe robali? Struktury korzeni? - ja Was proszę...)
Chyba miałeś dwóję z biologii, to się nię dziwię, że jej nie lubisz. (to gryzoń i to gryzoń - jedno i to samo Very Happy )
Słoniu, nie mierz każdego własną miarką. To, że miałeś dwóję z WF i go nie lubisz, nie znaczy jeszcze, że każdy wokół zbierał 2 z nie-ulubionych przedmiotów...
Co Ci tam twój chomik podpowiada co do partii? I który z was jest autorem ruchu Gxf6?! _________________ http://www.pub.szachista.com/3ed_turnieju/final/turniej.html
Chodziło mi o to, że po dwunastu latach biologii w szkole nie odróżniasz szczura od chomika, którego nigdy nie hodowałem. Autorem 4. pos. jestem ja _________________ Posunięcia 1. e4 e5 2. Sf3 d5 charakteryzują gambit słonia.
Tak nawiasem, aby nie nabijać licznika postów, hetmana kiedyś się dochrapię, do bosika 1999 (jak to nie ten temat to niech tpp przeniesie ) - lekki chaos na forum się zrobił po twoich postach . Do zobaczenia! _________________ Posunięcia 1. e4 e5 2. Sf3 d5 charakteryzują gambit słonia.
Jakoś nie mogę się doczekać odpowiedzi od towarzysza niedoli, zatem gram 9 ... Sxd4 -+
Słoniu, najlepsza analiza na nic, jeśli nie widzisz jednoruchowych strzałów! Albo rzeczywiście znajdziesz sobie kogoś do pomocy (pewnie będzie trzeba zdrowej zachęty), albo podstawki będą niweczyć Twój wysiłek nadal...
Poddaję się. Gb5 było już wisielczym humorem. Teraz wiem, że Gxf6 jest słabym posunięciem, białe wychodzą z debiutu ze ścieśnioną pozycją, jeżeli nie bez strat w materiale. Dziękuję! Teraz już nie zagram w partii praktycznej Gxf6. Oczywiście po 9.Sf3 walka toczy się nadal, ale do jednej bramki, jak już ktoś mądrzejszy raczył zauważyć. Mam jeszcze szczątki honoru, więc nie staję już do walki po poprawnym 4. c4. Jak ktoś ma ochotę, będę go wspierał praktycznie i moralnie. Ale mi po prostu już nie wypada _________________ Posunięcia 1. e4 e5 2. Sf3 d5 charakteryzują gambit słonia.