| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Czy nastąpi zjednoczenie świata szachowego? |
| Tak |
|
7% |
[ 1 ] |
| Nie |
|
57% |
[ 8 ] |
| Nie wiem |
|
0% |
[ 0 ] |
| Nie będzie pełnego zjednoczenia |
|
21% |
[ 3 ] |
| Zjednoczenie nie jest potrzebne |
|
14% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 14 |
|
| Autor |
Wiadomość |
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pią Mar 11, 2005 12:43 pm Temat postu: Rozłam w świecie szachowym |
|
|
|
Z narastającym niepokojem czytałem w lutowym wydaniu M.Sz oraz na stronie ChessBase o braku realizacji porozumień praskich, o zamęcie wokół meczów zjednoczeniowych oraz o "dymisji" Kasparowa. Widzę, że proces zjednoczenie rozbitego świata szachowego jest jedynie mrzonką. Czy w obecnej chwili komukolwiek zależy na takim zjednoczeniu? Zapowiedzi FIDE, że w razie odmowy Kasparowa, zorganizują mecz zjednoczeniowy bez jego udziału, są chyba żartem. Jak można wyobrazić sobie zjednoczenie świata szachowego bez udziału Kasparowa? Kogo będą jednoczyć ? _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
Rathi Skoczek

|
Wysłany: Pią Mar 11, 2005 4:13 pm Temat postu: |
|
|
|
Mysle, ze nie ma szans na zjednoczenie.
Zastanawialbym sie tylko nad tym, czy komukolwiek tak naprawde zalezy na zjednoczeniu... |
|
| Powrót do góry |
|
Czapajewo Pion

|
Wysłany: Pią Mar 11, 2005 6:53 pm Temat postu: Kasparow dzis zrezygnowal |
|
|
|
Zrezygnowal dzis Kasparow z uprawiania profesjonalnego szachow. |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 14, 2005 10:08 am Temat postu: |
|
|
|
Wg artykułu w M.Sz. nawet Kramnikowi nie zależy na zjednoczeniu świata szachowego. A przecież podpisał porozumienie praskie. Ja też mam duże obawy co do tego procesu. A co do Kasparowa, to może jeszcze zmieni zdanie? Podobno Botwinnik też kilkakrotnie zapowiadał odejście od gry w szachy, a jednak potem cały czas grał. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 14, 2005 9:54 pm Temat postu: |
|
|
|
Może gdyby FIDE wprowadziło jakieś normalne zasady wyłaniania mistrza, to wszelkie podziały by znikły!? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Wto Mar 15, 2005 9:17 am Temat postu: |
|
|
|
Jak odszedł Kasparow, to kto będzie zabiegał o zjednoczenie? Może FIDE zacznie coś robić w tym kierunku, kiedy prawie wszyscy IM oraz GM zrezygnują z "mistrzostw świata" organizowanych przez FIDE, tak jak to było w 2004 roku w Libii. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
|