| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Ocena strony ChessPawn.pl |
| Znakomita |
|
66% |
[ 10 ] |
| Dobra |
|
26% |
[ 4 ] |
| Przeciętna |
|
6% |
[ 1 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 15 |
|
| Autor |
Wiadomość |
chesspawn Nowy

|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 1:14 am Temat postu: nowa strona - chesspawn.pl |
|
|
|
ChessPawn.pl to nowy serwis szachowy stworzony dla wszystkich szachistów
Na stronie można znaleźć między innymi proponowane turnieje, aktualne wydarzenia, tematy szkoleniowe dla początkujących i zaawansowanych, przeróżne ciekawostki oraz niezliczoną ilość kompozycji.
Zapraszam do odwiedzania oraz komentowania strony, chętnie poznam Wasze opinie, również ewentualną krytykę, ale też nie przesadzać z nią  _________________ Odwiedź koniecznie - www.chesspawn.pl |
|
| Powrót do góry |
|
wladek Hetman

|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 4:46 am Temat postu: |
|
|
|
Dobrze sie prezentuje strona tytulowa...
Turniej w Baranowie Sandomierskim > 31 sierpnia 2008.
Zadania i kombinacje ,to jest to , co Szachisci Oczekuja od tworcow Stron Szachowych w Polsce.
Zadania i kombinacje powinny byc blokiem ustawiane...
przynajmniej po ( 4 diagramy z mozliwoscia wydruku na jednym arkuszu papieru.
Wladek z Chicago _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy |
|
| Powrót do góry |
|
zwariowany_mszak Skoczek

|
|
| Powrót do góry |
|
chesspawn Nowy

|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 9:10 am Temat postu: |
|
|
|
| wladek napisał: |
Zadania i kombinacje powinny byc blokiem ustawiane...
przynajmniej po 4 diagramy z mozliwoscia wydruku na jednym arkuszu papieru.
|
Wydaje mi się, iż wydrukowanie strony jest mało opłacalne. Po za tym umieszczenie na jednej podstronie 4 diagramów stworzyłoby małe zamieszanie. Jednak jeśli dużo osób byłoby zainteresowane tą wersją, to się nad tym zastanowię
| zwariowany_mszak napisał: |
Taka jeszcze moja drobna sugestia od razu się nasunęła, żeby rozwiązanie każdego z zadań były w jakiś sposób zakryte. Tak jak są pod diagramem, to jest ok, ale żeby jeszcze np. pod linkiem były
|
Oczywiście jest to technicznie możliwe, gdyż rozważałem to już przed stworzeniem strony. Jednak mimo wszystko byłby z tym dosyć duży problem, gdyż np sam dział "Dwuchodówki" ma już w serwisie około 250 zadań, a to dopiero początek. Dlatego jedynym rozsądnym wyjściem byłoby aktualnie utworzenie alertów, czyli wyskakujące okienka, gdzie byłyby rozwiązania, lecz to wyglądało by niezbyt ładnie, nie mówiąc już o tym, iż tam byłaby jednolita czcionka. Chociaż warto mieć nadzieję, że to się zmieni, bo w niedalekiej przyszłości powinienem znaleźć coś właściwego
| zwariowany_mszak napisał: |
Żeby dać szansę samodzielnej łamigłówki
|
Od zobaczenia rozwiązania można uciec, w przeglądarce IE po kliknięciu w "Kolejny Przykład" strona pojawia się na nowo, czyli rozwiązania nie widać odrazu. Natomiast w przeglądarce Opera lub FireFox po kilknięciu w "Kolejny Przykład" strona również pojawia się na nowo, jednak zostaje na tym miejscu na którym było się poprzednio. Więc jeśli najpierw na stronie ucieknie się od rozwiązania i kliknie w "Kolejny Przykład" to się w następnym zadaniu nie zobaczy  _________________ Odwiedź koniecznie - www.chesspawn.pl |
|
| Powrót do góry |
|
PatPac the master Goniec

|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 2:24 pm Temat postu: |
|
|
|
Najlepsze byłoby chyba rozwiązanie widoczne po zaznaczeniu pola myszką jak na wielu stronach z zadaniami. |
|
| Powrót do góry |
|
mysliciel123 Nowy

|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 8:05 pm Temat postu: |
|
|
|
A mnie się podoba. |
|
| Powrót do góry |
|
chesspawn Nowy

|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 7:31 pm Temat postu: |
|
|
|
| PatPac the master napisał: | | Najlepsze byłoby chyba rozwiązanie widoczne po zaznaczeniu pola myszką |
Jakiś szkic już jest, gdzie zostało to już utworzone na tej oto stronie.
Zapraszam do przetestowania i skomentowania przykładowej opcji. _________________ Odwiedź koniecznie - www.chesspawn.pl |
|
| Powrót do góry |
|
jakubinho Pion

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 1:56 pm Temat postu: |
|
|
|
Opcja super! Strona super!
Oby dalej ją wzbogacać  _________________ Stairway to Heaven |
|
| Powrót do góry |
|
zwariowany_mszak Skoczek

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 4:28 pm Temat postu: |
|
|
|
| chesspawn.pl napisał: | | PatPac the master napisał: | | Najlepsze byłoby chyba rozwiązanie widoczne po zaznaczeniu pola myszką |
Jakiś szkic już jest, gdzie zostało to już utworzone na tej oto stronie.
Zapraszam do przetestowania i skomentowania przykładowej opcji. |
o właśnie, o czymś takim myślałem, to jest to !  |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 4:48 pm Temat postu: |
|
|
|
Jednak na chwilkę pojawia się rozwiązanie przy ładowaniu stronki. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
chesspawn Nowy

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 5:11 pm Temat postu: |
|
|
|
| tpp napisał: | | na chwilkę pojawia się rozwiązanie przy ładowaniu stronki |
Czy pojawia się przez cały czas, czy tylko na paru początkowych zadaniach, a później już przestaje
Prawdopodobnie przeglądarka musi ogólnie bardziej wczytać stronę, mi natomiast się już nie pojawia, ale na początku też tak miałem. _________________ Odwiedź koniecznie - www.chesspawn.pl |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 5:41 pm Temat postu: |
|
|
|
W akademii przydałoby się móc przeklikać wariant, a nie tylko go przeczytać.
Chińszczyzna jest dobra ale na talerzu  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
zwariowany_mszak Skoczek

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 5:47 pm Temat postu: |
|
|
|
hmm, a u mnie się nie pojawia rozwiązanie przy ładowaniu strony. Cały czas link tylko do kliknięcia. Korzystam z mozilli btw. |
|
| Powrót do góry |
|
chesspawn Nowy

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 6:42 pm Temat postu: |
|
|
|
| zwariowany_mszak napisał: | | właśnie o czymś takim myślałem, to jest to |
Do jutra włącznie powinienem już schować rozwiązania zadań we wszystkich tematach tego typu.
| tpp napisał: | | w akademii przydałoby się móc przeklikać wariant, a nie tylko go przeczytać |
Odnośnie przeklikania jest szansa, że stworzyłbym to już w sierpniu, jednak jeśli nie zdołam tego zrobić w tym terminie, to niestety prawdopobnie będzie trzeba na to poczekać znacznie dłużej  _________________ Odwiedź koniecznie - www.chesspawn.pl |
|
| Powrót do góry |
|
zwariowany_mszak Skoczek

|
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 8:13 pm Temat postu: |
|
|
|
a propos zagadki szachowej "zaginiony król", nie wiem, czy to wada, czy może raczej zaleta tej zagadki: otóż
oprócz podanego rozwiązania ja widzę jeszcze jedno miejsce dla czarnego króla, oczywiście chodzi mi o pole f3 (wtedy białe też grają 1.0-0 X  |
|
| Powrót do góry |
|
|